Politia italiana a eliberat circa 100 de copii romani care erau sechestrati de cativa conationali, torturati si obligati sa fure.

Micii "sclavi" trebuia sa fure minimum 200 de euro pe zi, in caz contrar erau legati, biciuiti, arsi cu tigara si privati de hrana.

Autoritatile italiene au eliberat circa 100 de copii romani, care erau sechestrati de cativa conationali, torturati si obligati sa fure. Micii "sclavi", cu varste intre 8 si 16 ani, trebuia sa fure minimum 200 de euro pe zi, in caz contrar erau legati, biciuiti, arsi cu tigara si privati de hrana. Minorii erau fie vanduti de parintii lor pentru 1.000 de euro, fie erau rapiti.

Aproximativ 100 de copii romani din Italia, care erau sechestrati, torturati si obligati sa fure tot de catre cetateni romani, au fost eliberati de politia italiana, relateaza publicatia "Avvenire", in editia electronica de sambata. In dimineata zilei de vineri, agentii detasamentului mobil din Roma au descins in taberele de nomazi Tor Cervara si Tor Marancia, aflate la periferia capitalei italiene. De asemenea, o actiune paralela a avut loc la Milano, in taberele de rromi Pioltello, Cimitero Maggiore si Cascina Maraggiate. In urma operatiunii au fost eliberati micutii "sclavi", care au varste cuprinse intre 8 si 16 ani, potrivit sursei citate.

Investigatiile au fost coordonate de directia districtuala antimafia din cadrul procuraturii din Roma, in colaborare cu detasamentul mobil.

Sase persoane arestate preventiv

La cererea procurorului adjunct care s-a ocupat de caz, Italo Ormani, Tribunalul din Roma a emis noua mandate de arestare preventiva, pe numele a opt barbati si al unei femei, toti cetateni romani. Acestia au fost acuzati de comiterea infractiunilor de reducere in sclavie, trafic cu fiinte umane, constituirea unui grup infractional, furt si rapire. Dintre acestea, sase persoane au fost deja retinute, restul fiind cautate in continuare. Pentru alte persoane, aflate in Romania, au fost demarate procedurile de extradare.

Ancheta a condus la informatia potrivit careia in acest caz ar fi implicat si un avocat de drept civil din Roma, care se ocupa de falsificarea documentelor. Primarul Romei, Walter Veltroni, si-a exprimat satisfactia fata de intreaga operatiune. "Cine vine in orasul nostru este acceptat cu conditia sa respecte legea, in special cea referitoare la protectia celor mai lipsiti de aparare. In caz contrar, este urmarit cu strictete", a afirmat Veltroni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.