"Asteptam de la Uniunea Europeana (UE) un raspuns clar cu privire la data aderarii. Speram ca nu vor fi motive pentru o amanare", a declarat ministrul bulgar de Externe Ivailo Kalfin. Bulgaria ‘’face mari progrese’’ in aplicarea reformelor inainte de raportul Bruxelles-ului cu privire la pregatirea ei pentru aderarea la UE, a afirmat oficialul bulgar, anuntand o serie de ‘’rezultate promitatoare’’ ce vor fi transmise Comisiei Europene inainte de vacanta de vara. Comisarul pentru extindere Olli Rehn va anunta la 26 septembrie daca Bulgaria a facut suficiente progrese pentru a se alatura Uniunii Europene (UE) la data prevazuta, 1 ianuarie 2007.

"Nu vor exista compromisuri. Asteptam un raport clar cu privire la progrese si deficiente. Ne vom asigura ca nu vor exista prea multe neajunsuri pentru a pune in aplicare clauzele de salvgardare’’, a mai spus seful diplomatiei bulgare. In cazul in care Olli Rehn va decide ca Bulgaria a facut suficiente progrese pentru a adera la data prevazuta la forul comunitar - poate cu avertismente in unele privinte - atunci aderarea Bulgariei va continua conform planului, fara alte dezbateri.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.