Mai multi responsabili rusi din cadrul serviciilor de securitate au fost demisi la doua zile dupa ce presedintele Vladimir Putin a lansat o campanie anticoruptie.
Ordinele semnate de ministrul de interne si de procurorul general al Rusiei au dus la inlaturarea din functie a zece oficiali cu ranguri care variaza de la cel de procuror-adjunct si pana la comandant al unei sectii de politie. Dupa ce, in discursul asupra starii natiunii, liderul de la Kremlin s-a angajat sa intensifice lupta impotriva coruptiei, Putin a trecut la fapte si a destituit mai multi oficiali ai serviciilor secrete acuzati de abuz de putere. seful statului a declarat, sambata, ca nivelul de coruptie in Rusia este "inadmisibil".

Putin a avertizat ca lupta impotriva coruptiei "nu se termina la vama", in urma scandalului de coruptie care s-a soldat cu demiterea mai multor functionari vamali si care a intinat imaginea Ministerului Comertului si Dezvoltarii Economice. El a calificat drept "foarte scazuta" eficienta guvernului in combaterea acestui flagel. Presedintele rus a mai ordonat destituirea sefului adjunct al Departamentului operativ al Serviciului de Aparare a Ordinii Constitutionale si Lupta impotriva Terorismului, generalul Kolesnikov.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.