Regimul lui Gaddafi a afirmat marti seara ca este dispus la un dialog cu rebelii daca acestia depun armele, a declarat ministrul adjunct de Externe, Khaled Kaim.

"Ei (rebelii) trebuie sa depuna armele. Ei vor putea, ulterior, sa participe la procesul politic", a declarat Kaim in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit lui, Consiliul National de Tranzitie (CNT) format de rebeli "nu reprezinta baza populara in Libia", citeaza MEDIAFAX.

El a precizat ca "vor exista garantii pentru orice proces politic prin intermediul observatorilor Uniunii Africane (UA) si ONU capabili sa inlature orice indoiala".

Purtatorul de cuvant al Guvernului libian, Moussa Ibrahim, a afirmat luni seara ca regimul este dispus sa negocieze alegeri sau un referendum, dar ca plecarea colonelului Gaddafi nu este avuta in vedere.

Comitetul UA privind Libia este asteptat in tara "saptamana viitoare", potrivit lui Kaim.

Acest comitet al UA pentru a gasi o rezolvare pentru criza din Libia este format din sefii de stat Mohamed Ould Abdel Aziz (Mauritania), Amadou Toumani Touré (Mali), Denis Sassou Nguesso (Congo), Jacob Zuma (Africa de Sud) si Yoweri Museveni (Uganda).

O misiune a Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU urmeaza, de asemenea, sa efectueze o vizita in Libia incepand din 15 aprilie, a adaugat Kaim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.