O alunecare de teren din provincia Guizhou, situata in sud-vestul Chinei, s-a soldat cu moartea a 13 persoane, in timp ce alte 86 sunt inca disparute sub daramaturi, relateaza agentia de presa Xinhua.

Ploile din regiune au provocat alunecarea de teren in urma cu trei zile, relateaza NewsIn, citand CNN.

Circa 2.000 de persoane participa la operatiuni de salvare, dar acestea se asteapta mai degraba sa recupereze cadavre decat sa salveze victime.

"Este aproape imposibil ca cineva dintre cei prinsi (sub daramaturi - n.red.) sa mai fie in viata acum. Facem tot ce putem pentru a recupera cadavrele. Speram ca acest lucru va ajuta familiile", a spus un membru al echipelor de interventie.

Persoanele implicate in operatiuni trebuie sa alerge aproape cinci kilometri pentru a ajunge la locul unde s-a produs alunecarea de teren si care nu este accesibil cu masina.

Alunecarea de teren, care a durat doua minute, s-a produs pe neasteptate si ar fi fost foarte greu pentru sateni sa scape, a explicat un oficial local.

"Sunetul a semanat cu un tunet. Cand m-am uitat in spate, intregul sat disparuse", povesteste unul dintre supravietuitori.

Alunecarea de teren a deplasat intre 1,5 milioane si doua milioane de metri cubi de noroi si a distrus 37 de case din satul Dazhai, din provincia Guizhou.

Cel putin 1.000 de persoane care locuiesc in zona au fost evacuate, pentru ca este posibil sa se produca noi alunecari de teren.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.