Rusia a acordat un credit de 2,2 miliarde de dolari Venezuelei pentru cumpararea de armament rus, printre care 92 tancuri T-72 si sisteme antiaeriene, a anuntat duminica presedintele Hugo Chavez.
"Guvernul rus a aprobat o finantare de 2,2 miliarde de dolari pentru cheltuieli de armament. Gratie sustinerii presedintelui rus Dmitri Medvedev si a premierului Vladimir Putin, cumpararea de armament a devenit viabila", a spus Chavez, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Presedintele a mentionat achizitionarea a 92 tancuri T-72 "pentru modernizarea parcului nostru de blindate".

In plus, Chavez si-a anuntat intentia de a instala "un sistem antiaerian puternic". "Am semnat deja contractul pentru aceste mici aparate", a spus Chavez, prezentand o fotografie cu lansatoare de rachete multiple mobile 300 mm Smerch, cu o raza de actiune de 90 de kilometri.

"Cu astfel de dispozitive le va fi greu sa vina sa ne bombardeze. Daca ar fi cazul, sa stie ca vom instala curand aceste sisteme", a subliniat Chavez.

Printre sistemele antiaeriene ce vor fi cumparate figureaza si rachete sol-aer Antey 2.500 si S-300V.

Presedintele a justificat aceste achizitii prin existenta in Venezuela a unor rezerve de gaz si petrol ce trebuie protejate.

Rusia si Venezuela au semnat intre 2005 si 2007 doisprezece contracte de armament in valoate totala de 4,4 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.