Politia belgiana a arestat in cursul zilei de ieri o femeie care este cunoscuta sub tituatura de “Legenda vie al-Qaeda”. Impreuna cu alti 13 suspecti, aceasta planuia un atac inaintea inceperii summitului UE de la Bruxelles, informeaza CNN, citand surse ale politiei.
Teroristii aveau legaturi la nivel inalt cu al-Qaeda si planuiau un atac sinugigas in Belgia. Liderii celor 27 de tari member ale UE s-au intalnit ieri si azi la Bruxelles, insa nu este sigur daca tinta atacului terorist erau chiar oficialii prezenti la aceasta intalnire.

Procurorii belgieni au identificat-o printre teroristi si pe Malika El-Aroud, vaduva unui barbat membru al-Qaeda si care, printr-un atentat sinugigas, l-a ucis pe Ahmed Shah Massoud, unul dintre cei mai activi opozanti ai regimului taliban din Afganistan. Aceasta actiune a avut loc chiar cu doua zile inaintea atacului de la 11 septembrie 2001.

Malika El-Aroud este cunoscuta sub titulatura de “Legenda vie al-Qaeda”. Ea este una dintre cele mai infocate sustinatoare ale lui Oasama Bin Laden si se ocupa cu recrutarea altor fanatici ai ideologiei urei fata de Occident, promovata de acesta.

In anul 2006, CNN a reusit sa obtina un interviu cu Malika El-Aroud, care isi descria atunci, iubirea pentru Osama Bin Laden.

“Multi musulmani il iubesc pe Osama. El este cel care i-a ajutat pe cei oprimati. El a fost cel care s-a ridicat impotriva celui maimare dusman din lume, Statele Unite ale Americii. De aceea il iubim”, spunea El-Aroud, care se declara de asemenea, mandra ca este vaduva unui “martir”.


Ken Shiffman, producator executiv la CNN, relateaza momentul intalnirii sale cu Malika El-Aroud, pentru un interviu, in anul 2006

Malika El-Aroud impreuna cu ceilalti 13 suspecti de terrorism arestati in Belgia detineau pasapoarte belgiene, au declarat surse din politie, potrivit CNN. Acestia au fost detinuti dupa ce politistii au reusit sa obtina mandatele de arestare, rezultatul unui an de investgatii. In timpul operatiunii de ieri, politistii au mai confiscat calculatoare, materiale logistice si documente ale teroristilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.