Doi politisti, printre care cel care l-a ucis pe tanarul Andreas Grigoropoulos, de 15 ani, sambata seara, au fost arestati, a informat o sursa din politia elena, relateaza NewsIn.

Unul este acuzat de omucidere, celalalt de complicitate.

Epaminondas Korkonéas, 37 ani, care a tras sambata seara trei gloante, dintre care unul l-a lovit pe Andréas Grigoropoulos, este in arest la Directia politiei din Atena.

Procurorul a lansat urmariri penale pentru complicitate impotriva lui Vassilis Saraliotis, 31 ani, catre se afla cu Korkonéas in masina politiei in locul in care au avut loc ciocnirile sambara seara.

Incidentul de sambata a avut loc in momentul in care un grup de circa sase tineri au inceput sa arunce cu pietre intr-un vehicul al politiei. Cand unul dintre tineri a incercat sa arunce cu o bomba incendiara, politistul a tras. El se afla in masina politiei, conform primelor informatii furnizate de fortele de ordine.

Dupa anuntarea mortii adolescentului, mai multi anarhisti au dat foc pubelelor de gunoi din cartierul Exarchia, unde a avut loc incidentul. Ciocnirile intre politisti si grupurile de tineri anarhisti sunt frecvente in acest cartier, unde locuiesc multi contestatari.

Circa zece banci si magazine au fost incendiate duminica dupa-amiaza la Salonic cu cocteiluri Molotov lansate de manifestantii care protestau fata de uciderea adolescentului de catre un politist. Au fost vizate filialele Bancii Nationale a Greciei si bancii Emporiki, fiind avariate, de asemenea, si magazine de imbracaminte si supermarketuri. Multe dintre geamurile cladirii primariei din Salonic au fost sparte.

Premierul Costas Caramanlis a dat asigurari anterior ca nu va exista indulgenta fata de cei responsabili pentru moartea tanarului ucis sambata de politie la Atena, intr-o scrisoare de condoleante transmisa duminica familiei victimei. Si presedintele Greciei, Carolos Papoulias, a transmis duminica o scrisoare de condoleante familiei tanarului, pentru a-si exprima "profunda durere". El a subliniat ca moartea tanarului "este o atingere adusa statului de drept".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.