Premierul rus Vladimir Putin a sugerat joi ca l-ar fi spanzurat de testicule pe presedintele georgian Mihail Saakasvili in timpul conflictului ruso-georgian din luna august, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Este adevarat ca ati vrut sa-l spanzurati pe Saakasvili de un loc anume?", a intrebat in direct prin telefon un telespectator, in timpul unei sesiuni televizate de intrebari si raspunsuri.

"De ce numai de un loc?", a raspuns Putin, privind ironic. Raspunsul a provocat rasete si aplauze in studio.

"Sa vorbim serios. Stim despre evenimentele tragice dintr-o regiune, Irak", unde fortele americane au intervenit "sub pretextul cautarii unor arme de distrugere in masa, care nu au fost gasite niciodata", a continuat premierul rus. "Seful statului (Saddam Hussein - n.red.) a fost spanzurat pentru masacrele din satele siite. Saakasvili a organizat o baie de sange si masacre impotriva" locuitorilor din Osetia de Sud, a afirmat Putin.

"Daca nu ar fi existat agresiuni (georgiene in Osetia de Sud - n.red.), Rusia ar fi continuat sa creeze conditiile pentru o reunificare a Georgiei. Poporul georgian trebuie sa decida care este responsabilitatea omului politic care a provocat o asemenea situatie", a subliniat fostul presedinte rus.

Telespectatorul facea aluzie la una dintre declaratiile publicate la jumatatea lui noiembrie in saptamanalul francez Nouvel Observateur, potrivit careia Putin ar fi vrut sa-l "spanzure de testicule" pe presedintele georgian in timpul razboiului din Georgia.

Potrivit Nouvel Observateur, care l-a citat pe consilierul diplomatic de la Elysée, Jean-David Levitte, Putin ar fi declarat la 12 august, in timpul unei intalniri cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, venit la Moscova pentru a negocia un acord de incetare a focului: "Pe Saakasvili il voi spanzura de testicule".

Aceste declaratii nu au fost dezmintite de purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov.

Vladimir Putin este un adept al declaratiilor "colorate". De exemplu, el a declarat ca este dispus sa urmareasca teroristii "pana si in toalete".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.