Colonistii au scris "Mahomed este un porc" si "Moarte arabilor" pe zidul unei moschei si au desenat steaua lui David pe mai multe monumente funerare dintr-un cimitir palestinian. Moscheea si cimitirul se afla in apropiere de o casa in care s-au strans zeci de colonisti evrei, sfidand un ordin de evacuare dat de justitia israeliana.

Soldatii israelieni patruleaza in permanenta in acest sector.

Colonistii, decisi sa reziste oricarei tentative a politiei de a-i face sa paraseasca locul, ocupa cladirea cu patru etaje din martie 2007. Ei spun ca au cumparat titlul de proprietate de la un localnic palestinian din Hebron pentru 700.000 de dolari, lucru negat de acesta din urma.

Curtea Suprema israeliana a ordonat duminica evacuarea in trei zile a acestei locuinte, spunand ca documentul de cumparare este fals. Curtea a precizat ca politia ii va evacua cu forta, daca refuza sa plece. Potrivit deciziei Curtii, politistii au 30 de zile la dispozitie pentru evacuare.

Hebron este un loc al tensiunilor intre palestinieni si iseraelieni de la ocuparea in 1967. Conform acordului cu palestinienii, Israelul a evacuat, in 1997, 80% din Hebron, ocupand in continuare o enclava unde sute de colonisti locuiesc sub protectia armatei in mijlocul a peste 170.000 de palestinieni.