Presedintele ales al Statelor Unite Barack Obama sprijina un raspuns coordonat la criza financiara globala si este pregatit sa lucreze cu G20 la ameliorarea sistemului financiar, dupa ce isi va prelua functia, relateaza NewsIn.

"Presedintele ales considera ca summitul G20 al liderilor din cele mai mari economii ale lumii este o ocazie importanta pentru a cauta un raspuns coordonat la criza financiara globala", au declarat fostul secretar de stat Madeleine Albright si fostul congresmen Jim Leach. Cei doi au fost desemnati de Obama pentru a avea intalniri neoificiale cu demnitari straini in marja summitului, dar nici ei, nici Obama nu au fost prezenti la lucrari.

"Am transmis hotararea presedintelui ales Obama de a continua sa coopereze pentru tratarea acestor provocari, atunci cand isi va prelua functia, in ianuarie", au aratat cei doi emisari.

Obama, care va fi investit oficial in 20 ianuarie, a ramas la Chicago, in timp ce predecesorul sau, George W. Bush a fost gazda summitului. Desi si-a declarat sprijinul pentru initiativa organizarii summitului, Obama a explicat ca nu vrea sa existe confuzii asupra faptului ca Statele Unite au un singur presedinte, care in acest moment este Bush.

Albright, fost oficial in administratia lui Bill Clinton, si Leach, fost congresmen republican, au anuntat ca s-au intalnit cu oficiali din Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Comisia Europeana, Germania, India, Italia, Japan, Mexic, Rusia, Coreea de Sud, Turcia, Marea Britanie si cu secretarul general al ONU Ban Ki-Moon. Ei au discutat, de asemenea, la telefon, cu membri ai delegatiei franceze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.