Afla cum poti sa stai conectat la noaptea alegerilor, indiferent de orientarea politica si preferinta tehnologica.

Alegerile din 2008 si varianta online a acestora sunt deja memorabile. De la dezbateri incipiente pe CNN-YouTube, la pamflete aprinse pe Obama Girl. Yes We Can sau Fey-lin.

Atat campania lui Obama cat si cea a lui McCain detin conturi active pe youtube. In septembrie, contul lui mccain a avut de trei ori mai multi vizitatori per clip decat cele ale rivalilor sai, si nu mai putin de peste noua ori mai multe afisari decat limita obisnuita au depasit alte clipuri video cu privire la prezidentiale.

Daca toate aceasta au provocat galceava in jurul subiectului distractia abia acum incepe, si se va prelungi pe toata durata noptii alegerilor.Vor fi fraude raportate la politie, voturi din toate statele, inregistrari oficiale de la linii de votare, petreceri de partizani si foarte multe picanterii.

Pentru cei care vor mai multe detalii si perspective sau fanatism decat pot fi prezentate pe canalele tv, iata cateva optiuni ce "satisfac" orice impatimit al alegerilor.

"Campul de lupta" in direct

Nu ai incredere in propriile calcule in privinta analizei alegerilor? Canalele tv si publicatiile pe internet vor oferi stiri actualizate si sondaje pentru orice cultura online a fiecaruia. ABC News va oferi un sir de scene si stiri live cu reporteri plasati in toate statele, date de vot, blogging in direct, rezultate prin sms, dar si emisiuni in direct cu diferiti participanti pe CBSNews.com.

New York Times va oferi de asemenea inregistrari online actualizate la fiecare jumtate de ora, cu relatari si stiri de la corespondentii pe politica ai ziarului Times. Site-ul publicatiei este in aceasta perioada o sursa puternica de scheme si tabele, continuand sa ofere grafice interactive si harti ale alegerilor.

Daca esti interesat de pareri si dezvaluiri cu privire la alegeri si din partea oamenilor de rand, poti opta pentru siteuri ce ofera feedback din partea celor ca si tine. Blog-ul de stanga Talking Points Memo, de exemplu, a prosperat in acest sezon de alegeri cu un record de 16,3 milioane de vizualizari de videoclipuri youtube in septembrie.

Site-ul va transmite live si va asigura rezultate de alegeri in direct prin intermediul unei mape create in parteneriat cvu google. De asemenea, va posta clipuri tv, stiri inregistrate din posturile tv dar si live-blogging. Terra.com va oferi inregistrari in direct pentru comunitatea latino-americana, atat in spaniola cat si in engleza.

Indiferent de preferinta in politica, poti sa mergi pe urmele unor povesti si analize interesante din istoria alegerilor pe Mememorandum, iar daca instalezi scenariul Greasemonkey de pe acest site, ai acces la declaratii si povesti ale unor bloggeri conservativi si liberali.

Retele sociale au oportunitatea speciala de a lega aceasta decizie politica de o activitate online de zi cu zi, in mod special pentru tineri. Planuri in acest sens are si MySpace, care va transmite in direct inregistrarile MSNBC pe MySpace Decision08. La toate astea se adauga texte si sondaje actualizate live, blogging de celebritati si echipa pentru 1,2 milioane de vizitatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.