Vulcanul din Islanda, care a provocat haos in transportul aerian european in ultima luna, nu mai erupe, a declarat un expert, relateaza euronews.
Magnus Gudmundsson de la Universitatea din Islanda a spus ca deocamdata vulcanul emite doar fum, dar a precizat ca este inca prea devreme sa se poata spuna daca eruptia s-a oprit definitiv sau doar temporar, scrie NewsIn.

Traficul aerian european a fost oprit timp de o saptamana dupa ce vulcanul a erupt, la jumatatea lunii aprilie. O suta de mii de zboruri au fost anulate, milioane de pasageri au ramas blocati pe aeroporturi si companiile aeriene au pierdut 1,3 miliarde de euro.

Insa, potrivit 9AM, cercetatorii sunt de parere ca Eyjafjallajokull nu a adormit. Vulcanul a inceput sa erupa in 20 martie, sub ghetarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei, reusind sa strapunga gheata. Ultima data vulcanul a erupt in decembrie 1821, iar eruptia a durat pana in ianuarie 1823, cu unele intreruperi, insa in acea perioada, oamenii nu erau dependenti de traficul aerian. [7+1 ce nu stiati despre vulcanul Eyjafjallajokull!]

Potrivit Ukrainian Globalist, specialistii spun ca va fi activ in urmatorii 60 de ani, varful de activitate al acestuia fiind asteptat in jurul anului 2030.

Citeste si: [O alta eruptie vulcanica in Europa?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.