MAE a anuntat, ieri, ca incepand de la 11 iulie va intra in vigoare un regim simplificat de tranzit al teritoriului Romaniei pentru cetatenii straini care au nevoie de viza, iar Romania va recunoaste unilateral anumite documente ca fiind echivalente cu vizele nationale in cazul tranzitului.

Potrivit unui comunicat MAE, Romania va recunoaste unilateral anumite documente ca fiind echivalente cu vizele nationale, in cazul tranzitului teritoriului national de catre cetatenii statelor-terte, supusi obligatiei de a detine viza.

Astfel, cetatenii statelor-terte, supusi obligatiei de a detine viza, vor putea tranzita teritoriul Romaniei, fara viza de tranzit, intr-o perioada care nu depaseste 5 zile, daca detin o "viza uniforma", o "viza de lunga sedere", un "permis de sedere", inclus in anexa IV la Instructiunile Consulare Comune.

Aceste vize sau documente trebuie in mod obligatoriu sa fie eliberate de statele membre ale Uniunii Europene care aplica integral acquis-ul Schengen (Austria, Belgia, Cehia, Estonia, Franta, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Slovenia, Slovacia, Suedia, Ungaria) precum si de Danemarca, Islanda, Norvegia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.