Reprezentantii CNA, Rasvan Popescu si Gelu Trandafir, au declarat ca decizia Curtii Constitutionale de miercuri se opune abuzurilor editoriale care ar fi putut lua nastere daca modificarea Legii Audiovizualului privind ponderea stirilor pozitive si negative ar fi fost declarata constitutionala.

Curtea Constitutionala a declarat ca proiectul de modificare a Legii Audiovizualului privind ponderea stirilor pozitive si negative, elaborat de senatorul PRM Gheorghe Funar si deputatul PNL Ioan Ghise, este neconstitutional, informeaza NewsIn.

"Decizia Curtii Constitutionale este un lucru foarte bun, acceptarea modificarii asupra Legii Audiovizualului putea conduce catre incalcarea libertatii editoriale a radiodifuzorilor. Este imposibil pana la urma sa putem detine in mod obiectiv cursul stirilor si in cele din urma de a decide ce stire se incadreaza in categoria pozitivelor sau negativelor", a declarat pentru NewsIn, Rasvan Popescu.

Membrul CNA Gelu Trandafir considera ca aceasta decizie este imbucuratoare, legea nu servea sub nicio forma interesului public, dar s-a aratat surprins ca din Senat aceasta lege a trecut mai departe, aproape de semnatura Presedintelui Romaniei.

"Sunt stupefiat de faptul ca o lege dovedita neconstitutionala a trecut cu unanimitate in Senat. Grav mi se pare ca alti parlamentari au ridicat mana pentru a sustine o astfel de modificare cand stim foarte bine ca nici macar Parlamentul Romaniei nu se afla deasupra Constitutiei", a declarat pentru NewsIn, Gelu Trandafir.

Referitor la insistenta celor doi parlamentari de a duce mai departe proiectul de lege, Gelu Trandafir a afirmat ca "Sunt liberi in continuare sa faca ceea ce isi doresc. Se stie foarte bine ca presedintele Basescu nu se afla in relatii bune cu presa, dar cu toate acestea nu a sustinut vreodata o reglementare care sa dauneze libertatii de exprimare si sunt sigur ca nu va promulga o astfel de lege".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.