Galatiul, singurul dintre orasele mari ale Romaniei care isi depoziteaza gunoaiele la intamplare, chiar pe ruinele castrului roman de la Tirighina, va avea o groapa ecologica abia peste doi ani.
Cu o intarziere de un an, din motive electorale, primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, a anuntat castigatorii licitatiei internationale pentru realizarea, prin programul ISPA, a unei gropi ecologice de gunoi si a unei statii de sortare si compostare a deseurilor.

Finantarea ISPA, de 15 milioane de euro, va fi impartita intre firma greceasca Mesogeos, constructorul gropii de gunoi, si firma galateana Valceana, care va realiza statia de sortare si compostare a deseurilor. Conform contractelor semnate in aceste zile, firma greceasca va primi 9,9 milioane de euro pentru groapa ecologica si are termen de finalizare a lucrarii de 17 luni.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.