27 martie 2008. Pe soseaua Kiseleff, o studenta de 20 de ani era omorata pe trecerea de pietoni de o doamna care conducea un autoturism de lux, chiar sub ochii politistilor care vegheau trecerea coloanei oficiale a premierului Tariceanu.

Imaginile cu tanara studenta care isi dadea ultima suflare pe caldaram au ingrozit o tara intreaga. Un caz usor pentru politisti care nu aveau altceva de facut decat sa constate ceea ce era evident. De trei luni insa, dosarul se misca cu incetinitorul la Politie si, mai nou, la Parchet.

Astazi, procurorii ar trebui sa o aduca cu mandat la interogatoriu pe Anamaria Straus, cea care a ucis-o pe tanara studenta. O „aducere cu mandat” se face atunci cand persoana citata nu se prezinta de bunavoie, ceea ce se intampla si in acest caz. Doamna Straus, o potenta femeie de afaceri cu prieteni apropiati chiar si in lumea politica, nu s-a prezentat cand a fost citata de autoritati. E drept insa, si politia a procedat intr-un mod cel putin ciudat: au trimis citatie pe adresa firmei unde lucreaza. Si nu e singura ciudatenie din acest dosar. Politistii au vrut sa faca o expertiza tehnica a masinii inaintea inceperii urmaririi penale. Nepricepere crasa, ar spune unii, Parchetul insa a anulat expertiza explicand ca, daca ar fi fost facuta acum, ulterior in instanta avocatii doamnei Straus ar fi putut cere anularea intregului dosar.