Ministrul muncii, Paul Pacuraru, a acuzat ieri , dupa audierea sa la Comisia juridica a Senatului, ca dosarul sau este unul cu "o componenta politica evidenta" si ca a fost realizat dupa ce a dispus desfiintarea mai multor departamente subordonate ministerului sau, arata NewsIn.

"Am atins in mod evident grupuri de interese clare si cunoscute de media romaneasca. O data cu acele grupuri de interese atinse am primit si primele amenintari si primele dosare penale. Acesta este al noualea dintr-un sir de dosare care mi s-au facut pe cale administrativa, iar acesta fiind pe coruptie. Am fost atentionat inca din minister ca asta voi pati, daca ma ating de acele interese", a aratat ministrul, care are si calitatea de senator PNL

Pacuraru a adaugat ca, in luna iulie a anului 2007, cand s-a decis desfiintare oficiilor, amenintarile s-au concretizat in alte opt dosare penale dupa care detine copii xerox si pe care doreste sa le prezinte la Comisie. El a refuzat sa dea numele celor care l-au amenintat, insa a spus ca este vorba despre cei afectati de desfiintarea oficiilor. "Nu am nume, dar cine are o minima informare si un dosar de presa si se va uita la Departamentul pentru Munca in Strainatate si ce probleme au fost pe acest subiect (...) va putea sa traga concluziile", a adaugat el.

In plus, ministrul muncii a incercat sa aduca argumente ca dosarul sau este lipsit de continut si a sustinut ca nu exista o fapta care sa poata fi demonstrata, un prejudiciu si nici o urma de interventie pentru a se obtine un avantaj si a apreciat ca dosarul contine "ceea ce cred domnii procurori ca ar fi putut sa se intample pe un anumit subiect".

Comisia juridica a finalizat studiul dosarului lui Paul Pacuraru si a al senatorului Codrut Seres, urmand ca rapoartele sa fie prezentate Biroului Permanent cel mai tarziu pe 11 august. Decizia a fost luata dupa ce Pacuraru si Seres au fost audiati de membrii comisiei in cursul zilei de ieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.