Edilul sectorului 4 si-a inscris masina in circulatie la Bucuresti, cu toate ca era mutat cu buletinul in Arges, unde a obtinut toate categoriile de permis auto

Scandalul legat de reteaua de inmatriculari si permise auto din Arges a ajuns si la Bucuresti. Asta dupa ce Serviciul Public Comunitar Permise Auto si Inmatriculari Bucuresti a sesizat Politia Capitalei in legatura cu modul in care actualul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, si-a inmatriculat un autoturism Cadillac in timp ce avea mutatie provizorie pe actul de identitate in judetul Arges. Informatia a fost scoasa la iveala in urma anchetei demarate de Directia Generala Anticoruptie din Ministerul de Interne la Pitesti, in urma careia seful si mai multi angajati ai serviciului au fost arestati pentru luare de mita. Piedone este unul dintre cei care au obtinut permisul de conducere in Arges, el fiind testat pentru toate categoriile in aceeasi zi. Ancheta a ajuns, potrivit unor surse judiciare, citate de surse locala pana la subprefectul Ion Cirstoiu.

Politia Capitalei a inceput o ancheta in cazul inmatricularii in Bucuresti a Cadillacului actualului primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, in perioada in care acesta isi facuse mutatie in judetul Arges. Politistii au inceput verificarile in urma sesizarii primite, saptamana trecuta, din partea Serviciului Public Comunitar Permise Auto si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti in legatura cu legalitatea inmatricularii autoturismului Cadillac. Ancheta il vizeaza si pe functionarul de la Serviciul Inmatriculari care s-a ocupat de inscrierea Cadillacului actualului primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Potrivit unor surse din politie, ancheta este la inceput, fiind in stadiul de “lucrare”, insa daca se stabileste ca actualul primar al sectorului 4 a inmatriculat masina, desi avea mutatia facuta pe raza judetului Arges, ar putea fi acuzat de uz de fals si fals in declaratii, iar functionarul care s-a ocupat de inmatriculare, de complicitate la uz de fals. Neregulile in legatura cu inmatricularea Cadillacului lui Cristian Popescu Piedone in Bucuresti, in octombrie 2007, in perioada in care acesta isi facuse mutatie in judetul Arges, au iesit la iveala in urma scandalului izbucnit la Serviciul Permise de Auto si Inmatriculari Arges.

Trei metode prin care Cadillacul putea fi inmatriculat… ilegal

Surse din Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) au declarat, pentru ziarul “Gardianul”, ca este exclus ca o persoana care are domiciliul, chiar si provizoriu, in Arges sa poata efectua legal operatiunea de inmatriculare a unui autovehicul in Capitala. “In primul rand, pe cartea de identitate a persoanei in cauza se aplica un autocolant securizat in care sunt transcrise datele de identitate, adresa unde primeste mutatia provizorie si perioada de valabilitate a acestei mutatii. Odata cu aplicarea acestui autocolant, informatiile privind operatiunea sunt inregistrate pe calculator in baza de date a evidentei informatizate a persoanei”, au declarat sursele citate, care au precizat ca folia securizata este imposibil de dezlipit, pentru inlaturarea ei fiind necesare razuirea si distrugerea materialului aplicat. Acestea au adaugat insa ca exista cateva imprejurari care ar fi putut conduce la faptul ca lui Piedone i s-a permis inmatricularea masinii in Bucuresti. “Fie cei de la Arges au «uitat» pentru un timp sa introduca datele mutatiei provizorii in baza de date, astfel incat Serviciul Public Comunitar de la Bucuresti, la momentul inmatricularii Cadillacului, sa nu fi cunoscut faptul ca Piedone domiciliaza de fapt in Arges; fie solicitantul a inlaturat, prin distrugere, folia aplicata pe versoul actului de identitate, fie pur si simplu lucratorul de la Inmatriculari a savarsit ilegalitatea cu buna-stiinta”, au mai declarat sursele citate. Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu declara, la 13 iunie, ca printre persoanele care si-au luat permisul de conducere in mod fraudulos, la Pitesti, se afla candidatul PC la Primaria sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care si-a facut mutatie in judetul Arges pentru o luna in acest scop.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.