Procurorii DNA au demarat urmarirea penala impotriva patronului Eurografica, Cristian Vasile, in dosarul in care este vizat si Adrian Nastase pentru infractiunea de spalare de bani.
Cristian Vasile este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, el prezentandu-se inca de pe 26 iunie la DNA, unde a luat cunostinta de invinuirile care-i sunt aduse. Concret, acesta ar fi acuzat ca ar fi sprijinit-o pe Irina Jianu la comiterea faptei de abuz in serviciu, infractiune confirmata si de avocatul acesteia.

Aparatorul Irinei Jianu a mai precizat ca abuzul ar fi constat in faptul ca banii luati de Irina Jianu pentru Trofeul Calitatii, in calitate de ordonator de credite, nu ar fi fost toti depusi Institutului de Asigurare a Calitatii in Constructii. Iar anchetatorii suspecteaza ca suma respectiva, adica 10 miliarde de lei vechi, a ajuns in buzunarul lui Cristian Vasile, pentru campania electorala din 2004 a lui Adrian Nastase.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.