Institutiile au prezentat instantei documentele solicitate de judecator in luna martie a.c., care justifica cererile de despagubire in valoare de peste 1,6 mil. dolari. In urma unei anchete, autoritatile americane au stabilit ca intruziunile informatice si pierderile de date stiintifice au cauzat NASA pagube de peste 1,5 mil. dolari, in timp ce US Navy si Departamentul Energiei au suferit pierderi de peste 100.000 de dolari.

Reprezentantul NASA a afirmat in fata instantei ca au fost compromise aproximativ 150 de computere ale institutiei, in timp ce Departamentul Energiei al SUA a spus ca s-au compromis aproximativ 22 de servere. Potrivit Departamentului Energiei al SUA, pagubele aduse institutiei sunt, in acest caz, de 66.000 de dolari.
Judecatorul de la Judecatoria Arad a anuntat ieri ca au fost depuse documentele in limba engleza, urmand sa fie traduse in limba romana de un reprezentant autorizat al Ministerului Justitiei. Victor Faur a declarat in fata instantei ca mobilul actiunii sale a fost "o provocare", in urma unor informatii primite de la un partener virtual.