Romania a accesat anul trecut fonduri europene de 1,602 miliarde euro, din care 315,4 milioane euro au fost compensatii, si a avut o contributie la bugetul Uniunii de 930,9 milioane euro, informeaza raportul financiar al UE, prezentat vineri, citat de Mediafax.
Uniunea Europeana a platit compensatii totale de 444,6 milioane euro in 2007. Din totalul cheltuielilor, de 114 miliarde euro, la nivelul Uniunii, 44 miliarde (38,4%) au fost alocati dezvoltarii durabile, tara noastra primind 451 milioane euro in acest domeniu, arata raportul. Pentru agricultura si dezvoltare rurala, UE a alocat 54,648 miliarde euro, iar Romania a beneficiat de fonduri in valoare de 23,9 milioane euro, exclusiv pentru agricultura.

Franta a accesat cele mai multe fonduri (peste 10 miliarde euro), fiind urmata de Spania si Germania, fiecare cu cate 7 miliarde euro, Marea Britanie si Italia cu cate 6 miliarde si Polonia cu 3,1 miliarde. Intre statele zonei euro doar Irlanda si Finlanda au cheltuit toate fondurile alocate pentru acest domeniu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.