In raportul CSM cu privire la starea Justitiei in 2007 se precizeaza ca anul trecut a fost un an tensionat din punct de vedere politic si au existat tendinte ale factorului politic de a transforma functionarea si necesitatea reformarii Justitiei in elemente ale luptei politice, pentru a obtine transarea unor litigii cu ajutorul procedurilor jurisdictionale.
Conform raportului, criticile din partea politicienilor au vizat in special activitatea procurorilor, si implicit a Sectiei pentru procurori a CSM, "aspect resimtit si la nivelul Parchetelor, perceptia procurorilor asupra existentei presiunilor politice fiind in crestere". In apararea sistemului, CSM sustine ca afirmatiile nu au fost "intemeiate pe probe sau elemente concrete" si nici nu s-au confirmat ulterior. Consiliul Superior al Magistraturii sustine ca si-a indeplinit rolul de a nu permite subordonarea sistemului judiciar influentelor de natura politica sau economica, chiar aceasta institutie refuzand, anul trecut, apararea reputatiei unui anchetator renumit.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.