O delegatie a asociatiei 21 Decembrie 1989 va fi primita la CEDO, unde sunt instrumentate dosarele revolutiei si mineriadei, in urma plangerilor adresate acestei instante de revolutionarii romani.

Asociatia 21 Decembrie va depune noi dovezi in sustinerea tergiversarii solutionarii acestor dosare de justitia romana.

"Ca urmare a invitatiei primite prin fax ieri 24 iunie a.c. de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, delegatia revolutionarilor din Asociatia 21 Decembrie 1989 condusa de Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, va fi primita in audienta la Strasbourg vineri 27 iunie intre orele 10,00 - 10,30 de catre un reprezentant al Sectiei a III-a a Curtii Europene a Drepturilor Omului unde sunt instrumentate dosarele revolutiei si mineriadei, ca urmare a tergiversarii justei solutionari a acestora timp de 18 ani de catre Justitia din Romania", a anuntat intr-un comunicat vicepresedintele Aliantei Civice, Sorin Iliesiu.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a subliniat ca o tergiversare de 18 ani este fara precedent in intreaga istorie a CEDO.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.