Desi presedintele Traian Basescu i-a cerut presedintelui CSM, Lidia Barbulescu, cresterea nivelului de performanta al judecatorilor, acesta a aflat cu stupoare ca, de fapt, avocatilor trebuie sa le ceara acest lucru, deoarece ei vor deveni judecatorii de care tara are nevoie.
Barbulescu a precizat la Congresul avocatilor din Romania, de la Costinesti, unde a fost prezent si presedintele Basescu, faptul ca din randul avocatilor buni se pot "racola" judecatori si mai buni. In replica, presedintele a mentionat ca aceasta afirmatie demonstreaza ca discutiile pe care le-a avut cu Barbulescu, pe tema cresterii performantei judecatorilor, au fost in van, ca de fapt avocatilor trebuia sa li se adreseze cu privire la acest aspect. Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a mai precizat ca si avocatii trebuie sa ajunga la un nivel mai bun de pregatire, deoarece "nu poti cere ridicarea nivelului onorariilor fara a fi performant".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.