Presedintele Traian Basescu a mai comis o gafa la adresa jurnalistilor. Dupa celebrele apelative "gaozar" sau "tiganca imputita", a venit randul... lipsei de inteligenta.

Dupa incheierea lucrarilor Consiliului European, atat seful statului, cat si seful Executivului Calin Popescu Tariceanu au sustinut o conferinta de presa, la finalul careia Traian Basescu a spus ca nu este timp si pentru intrebari si a promis ca va da detalii in plus referitoare la ce s-a discutat la Consiliu in avion, la intoarcerea spre Romania, relateaza Romania Libera.

Cu toate acestea, corespondentul RFI Mihaela Gerghisan l-a intrebat pe seful statului daca, in conditiile in care pana anul viitor nu se va ratifica in toate tarile UE Tratatul de la Lisabona si va ramane in vigoare cel de la Nisa, Romania este dispusa sa renunte la postul de comisar european.

Traian Basescu a refuzat sa raspunda, dar cand a ajuns langa ea ca „orice raspuns are nevoie de o intrebare care trebuie sa probeze un minim de inteligenta”.

Potrivit Cotidianul, raspunsul sau a fost acompaniat de zambetele malitioase ale celor care il insoteau, printre care premierul Tariceanu si ministrul de externe Lazar Comanescu.

Problema pierderii posturilor de comisar in cazul definitivarii reformei constitutionale este dezbatuta intens la nivel european dupa ce s-a aratat ca acesta a fost unul dintre motivele principale pentru care Irlanda a spus “nu” la referendum. Pentru depasirea crizei, liderii europeni iau in calcul inclusiv garantarea unui post de comisar pentru Dublin, prin atasarea unei clauze speciale la Tratatul de la Lisabona, relateaza AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.