Desi autoritatile au luat masuri pentru ca incidentele din primul tur sa nu se mai repete, totusi procesul de votare de ieri nu a fost unul linistit

Unui reprezentant PD-L dintr-o sectie de votare din municipiul Galati i s-a facut rau dupa ce a consumat mancarea oferita la pachet de catre Primarie, informeaza Mediafax. Astfel, reprezentantul democrat-liberal, o femeie de 45 de ani, fost transportat, la spital, cu suspiciune de toxiinfectie alimentara, dupa ce a consumat mancarea oferita la pachet de catre Primarie. Oficialii PD-L au anuntat imediat ca au desemnat un alt reprezentant in Sectia de votare 164, care sa supravegheze procesul electoral, informeaza Curierul National.

Sase tineri din Galati au fost amendati de politisti dupa ce au fost prinsi, sambata noaptea, lipind pe blocuri si pe masini afise electorale infatisandu-l pe candidatul PSD la Primaria Galati, Dumitru Nicolae, informeaza NewsIn.

Autocolantele lipite pe parbrizele masinilor il infatisau pe candidatul PSD la Primaria Galati, Dumitru Nicolae, insa social-democratii sustin ca materialele electorale nu au fost lipite de oamenii lor, ci ca autorii faptelor ar fi de la PD-L. Presedintele filialei PD-L, Mircea Toader, a respins insa aceste acuzatii. "Ar fi absurd ca noi sa lipim afise cu contracandidatul de la PSD", a spus Mircea Toader.

Mai multe sesizari au fost facute si de Asociatia Pro Democratia care a remarcat, in prima parte a zilei de vot a turului II al alegerilor locale, activitatea electorala intensa la sectiile de votare, chiar si inainte de deschiderea legala a sectiilor de votare. Astfel, Pro Democratia a semnalat intr-un comunicat de presa ca la o sectie de votare din Focsani unui cetatean i-a fost permisa exprimarea optiunilor electorale la ora 6.44, in ciuda prevederilor Legii privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, potrivit careia sectiile sunt deschise la ora 7.00. De asemenea, observatorii APD au sesizat, inca de la primele ore ale diminetii, in judetele Vrancea, Timis si Tulcea, transportarea organizata a alegatorilor la sectiile de votare, precum si prezenta unor persoane in preajma sectiilor de votare care incercau sa influenteze optiunile de vot ale alegatorilor.

Potrivit Ziua, BEJ Suceava a primit, duminica, o sesizare referitoare la faptul ca observatorii acreditati in sectia numarul 1 din comuna Slatina sunt impiedicati sa urmareasca corectitudinea desfasurarii procesului de votare, chiar de presedintele sectiei, Paula Ionela Balasa. Totodata, echipa unui post de televiziune a sesizat BEJ Suceava ca a fost oprita sa intre in sectia de votare numarul 1 din Slatina pentru a filma, fiind la un pas de a fi agresata fizic. Tot la Suceava, un partid a reclamat ca o persoana a distribuit o scrisoare prin care actualul primar din Radauti anunta ca va renunta la candidatura. Documentul are antetul primariei Radauti si semnatura scanata a celui in cauza.

PSD a sesizat intr-un comunicat remis, duminica, Rompres ca, in localitatea Laslea, din judetul Sibiu, la sectia de votare Rondola, presedintele biroului electoral al sectiei de votare si loctiitorul acestuia ar fi sotia, respectiv, sora unui candidatul independent la functia de primar in comuna Laslea. Martori citati de agentia de presa spun ca independentul ar fi impartit carnati alegatorilor, in schimbul promisiunii lor de a-l vota. Si tot la Sibiu, noua dosare penale au fost deschise pentru infractiuni electorale. Intr-unul din cazuri o persoana ar fi oferit bani in schimbul cartilor de identitate, iar in celelalte situatii este vorba fie de bani, fie de alimente, precizeaza Realitatea TV.

Organizatia Judeteana Dambovita a PSD sustine ca , in orasul Titu, in apropierea sectiilor de votare de la Liceului I.C. Visarion, candidatul PD-L la functia de primar al acestui oras, impreuna cu presedintele Organizatiei PNG Titu, mituieste alegatorii cu cate 50 de lei in schimbul promisiunii ca vor aplica stampila VOTAT pe numele sau.

Un pensionar din comuna Bozioru, judetul Buzau, a mers duminica la alegeri cu stampila pe care a uitat-o in buzunar la votul din turul intai, anunta NewsIn. "La ora 11.00 s-a prezentat sa-si exercite dreptul de a alege un batran care, inainte sa ceara buletinul de vot, a scos o stampila din buzunarul hainei si a spus ca e de data trecuta. stiam ca avem o stampila disparuta in turul I si am anuntat politia si Biroul Electoral Judetean", a declarat duminica, Liliana Buduianu, presedintele sectiei de votare din satul Fisici, comuna Bozioru. Barbatul, in varsta de 79 de ani, a fost lasat sa voteze cu o stampila din dotarea sectiei, dupa care a fost preluat de politisti, pentru un interogatoriu. El a declarat ca a uitat stampila in buzunarul costumului si a descoperit-o abia cand s-a imbracat din nou cu aceleasi haine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.