Linia directa de pasageri Odessa-Constanta-Varna va fi inaugurata, vineri seara, cand prima nava va acosta in terminalul de pasageri al Portului Constanta, transmite corespondentul NewsIn.
Directorul companiei Navlomar, Virgil Dragan, a declarat, vineri, ca noua linie de transport de pasageri are drept scop atragerea turistilor din Rusia, Ucraina si Bulgaria spre litoralul romanesc. Si turistii romani vor putea calatori pe mare pe aceasta ruta. El a precizat ca vasul catamaran “Krymskaya Strela”, sub pavilion Ucraina, va sosi, vineri seara, la terminal de pasageri din Portul Constanta. Capacitatea navei este de 198 de persoane, are o lungime de 42,5 metri, a fost construita in 1990 in Ucraina si reabilitata in 2004.
Potrivit lui Virgil Dragan, un bilet Varna-Constanta costa 45 de euro, pentru un adult, si aproape jumatate pentru un copil sub cinci ani. Pentru ruta Varna - Odessa, turistii vor mai plati inca 120 de euro. Tarifele nu includ masa, taxele portuare, excursiile aditionale, dar grupurile de turisti pot beneficia de reduceri. Ultima cursa din acest an a fost programata pentru 6 septembrie.

Directorul Companiei Navlomar, Virgil Dragan, mai spune ca in prezent se poarta discutii pentru crearea unei linii regulate intre principalele porturi ale Marii Negre. Aceasta va face legatura cu orasele Istanbul, Varna, Constanta, Odessa, Ialta, Novorosisk, Soci, Batumi, Samsun si ar putea fi inaugurata anul viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.