Curtea Suprema de Justitie din SUA s-a pronuntat ieri impotriva demersului cetateanului americano-irakian Mohammad Munaf, care incerca sa conteste detentia sa in Irak, unde se afla in custodia fortelor americane, informeaza Reuters, citat de Mediafax.

Mohammad Munaf si americano-iordanianul Shawqi Omar, care se afla in custodia autoritatilor americane la baza Camp Cropper, din Bagdad, sustin ca vor fi supusi torturii daca vor fi predati autoritatilor irakiene.

Potrivit deciziei instantei supreme, judecatorii federali nu pot bloca transferul celor doi suspecti autoritatilor irakiene, care doresc sa ii judece pentru implicare in activitati insurgente si infractionale.

Presedintele instantei, John Roberts, a subliniat ca demersurile celor doi ar fi trebuit respinse prompt. In schimb, avocatii suspectilor afirma ca acestia risca sa fie torturati sau chiar ucisi daca vor fi transferati in custodia irakienilor, argumentind ca trebuie sa aiba acces la tribunalele americane pentru a contesta detentia si predarea catre autoritatile locale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.