Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca "Proclamatia de la Islaz" a fost prima Constitutie a romanilor si ca partea din document referitoare la faptul ca ministrii trebuie sa raspunda pentru functiile lor si sa nu fie protejati ar trebui sa se regaseasca si in viitoarea lege fundamentala.
Basescu a mentionat ca in "Proclamatie" nu se vorbeste despre imunitate, ci despre responsabilitatea ministrilor fata de functia publica pe care o indeplinesc. Prezent la Palatul Sutu pentru a vedea vernisajul expozitiei de documente si fotografii "1848. Proiectul Romaniei Moderne. Proclamatia de la Islaz si Bucuresti", seful statului a declarat ca "Proclamatia de la Islaz" este prima Constitutie a romanilor, multe dintre drepturile actuale ale acestora avandu-si radacina in "Proclamatie". Referitor la actuala Constitutie, Basescu a afirmat despre aceasta ca a fost una "buna pentru tranzitie".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.