Palatul Cotroceni a realizat topul injuraturilor din mass-media la adresa presedintelui Traian Basescu.

Sefului statului i se prezinta zilnic, pe langa traditionala revista a presei, si o analiza sui-generis, parte a unei monitorizari mai ample, care contine si citate largi cu referirile negative si chiar cu imprecatiile, injuraturile la adresa sa, precum si cu cele neutre sau pozitive. Cotidianul a intrat in posesia monitorizarilor cu injuraturile din mass-media care-l vizeaza pe Traian Basescu, realizate la nivelul Departamentului de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale.

In topul editorialistilor ori al moderatorilor de televiziune care-l injura vartos si constant pe seful statului, conduce detasat Trustul Intact al familiei lui Dan Voiculescu, oponent politic declarat al acestuia.

Pe primele trei locuri ale podiumului celor care, in scrierile lor ori in aparitiile televizate, au cele mai multe referiri negative la adresa lui Traian Basescu, Palatul Cotroceni ii plaseaza pe Ion Cristoiu, Victor Ciutacu, Roxana Iordache (care a publicat in „Ziua“), Radu Tudor si pe Valentin Stan.

Topul este constituit pe baza cantitatii referirilor negative adunate de-a lungul monitorizarii. Imprecatiile lui Ion Cristoiu se intind pe sapte pagini, ale lui Victor Ciutacu si ale Roxanei Iordache, pe patru, ale lui Radu Tudor si ale lui Valentin Stan, pe trei pagini. Diferenta dintre cei de dupa Ion Cristoiu este data de numarul de semne tipografice. Astfel, spre exemplu, cu 11.441 de semne, Roxana Iordache il devanseaza pe Victor Ciutacu, cel care aduna doar 10.117 semne tipografice.

Printre editorialistii ale caror imprecatii il au drept tinta pe seful statului, Administratia Prezidentiala i-a inclus si pe politicienii Adrian Nastase, Zoe Petre ori Mugur Ciuvica. Adrian Nastase a fost inclus in urma editorialelor din „Jurnalul National“, Mugur Ciuvica dupa aparitiile la Antena 3, iar Zoe Petre in urma tabletelor din „Ziua“.

Si Trustul de Presa Realitatea-Catavencu, prin Realitatea TV si Cotidianul, nu scapa de monitorizarea Palatului Cotroceni cu privire la „injuraturile“ la adresa lui Traian Basescu, fiind inclusi: Mircea Dinescu, Robert Turcescu si Cornel Nistorescu.

In afara acestora, sub lupa Departamentului de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale se afla, de aproape un an, cu referirile lor negative la adresa presedintelui tarii, editorialisti ori publicistii: Oana Stancu, Mihnea Talau, Victor Ciutacu, Miruna Munteanu, Roxana Iordache, Dan Dumitrescu, Eliza Francu, Gabriela Vranceanu-Firea, Rene Parsan, Rares Bogdan, Octavian Hoandra, Lucian Avramescu, Alexandru Mihalcea, Andrei Badin, Marian Nazat, Cornel Ivanciuc, Petre Mihai Bacanu, Sorin Rosca Stanescu si Cristian Tudor Popescu.

Sinteza Administratiei Prezidentiale, aflata in posesia Cotidianului, cuprinde referirile celor 29 de editorialisti ori publicisti, incepand din noiembrie 2007 pana pe 4 iunie a.c.

Practica realizarii unor evaluari ale referirilor in mass-media nu este noua. Cel putin sub mandatul lui Traian Basescu, aceasta functioneaza inca din decembrie 2004. La revista presei zilnice este atasata, conform unor surse din Administratia Prezidentiala, si o evaluare a referirilor la adresa sefului statului: neutre, pozitive si negative. Din fiecare categorie se extrag citatele corespunzatoare si astfel se realizeaza o sinteza a acestora.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.