Ministrul de Externe, Lazar Comanescu, a informat membrii Cabinetului ca a primit asigurari din partea autoritatilor italiene ca romanii vor fi tratati ca toti ceilalti cetateni europeni si ca masurile adoptate de Guvernul de la Roma cu privire la imigratie vor fi in concordanta cu legislatia UE.

Ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a informat membrii Cabinetului, la inceputul sedintei de astazi a Executivului, in legatura cu discutiile pe care le-a avut, recent, la Roma, cu omologul sau italian, Franco Frattini.

Ministrul Comanescu a caracterizat discutiile drept „amicale, dar directe”. El a subliniat ca a primit asigurari din partea autoritatilor italiene ca „cetatenii romani vor fi tratati ca toti ceilalti cetateni europeni”. De asemenea, autoritatile italiene au afirmat ca masurile de implementare a actelor normative adoptate in domeniul imigratiei vor fi in concordanta cu legislatia europeana, informeaza NewsIn.

O alta tema abordata in cadrul discutiilor, potrivit lui Comanescu, s-a referit la interesul celor doua tari de a „consolida componenta economica”, atat in relatiile bilaterale, precum si prin implicarea in cadrul unor proiecte europene precum Politica Europeana de Vecinatate sau Strategia UE privind un nou parteneriat cu Asia Centrala.

Italia si Romania vor organiza reuniuni la nivel inalt periodice, dupa modelul reuniunilor dintre liderii de la Roma si cei ai altor tari membre UE, au anuntat luni, la Roma, ministrii de externe italian si roman, intr-o conferinta de presa comuna. Comanescu si Frattini au semnat si un acord pentru protejarea minorilor romani neinsotiti, aflati pe teritoriul italian.

Potrivit acordului, minorii vor primi asistenta necesara pana in momentul in care vor fi incredintati parintilor sau tutorilor, iar in aceasta perioada vor putea beneficia de acces la sistemele de educatie si sanitar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.