Cel mai mare datornic persoana fizica din Romania este un barbat in varsta de 48 de ani din Bucuresti, au declarat pentru Cotidianul surse apropiate cazului.

Barbatul are o datorie totala de 6,6 milioane de euro impartita intre cateva firme si mai multe banci. Cea mai mare parte din bani provin din datorii restante din credite contractate la banci din Romania. “Debitorul are numele unei foste reviste de divertisment celebre pentru caricaturi pe vremea lui Ceausescu. Are scoase la vanzare mai multe imobile in Bucuresti si judetul Prahova”, ne-au explicat sursele noastre. Se pare ca barbatul, al carui nume de familie este Urzica, a reusit aceasta performanta in complicitate cu mai multi angajati ai unor banci.

“Este o frauda facuta in dauna mai multor creditori si a unor banci, insa cu complicitatea unor angajati ai bancii”, ne-au mai spus sursele. Creditele contractate de barbat pot avea o valoare mult mai mare din moment ce suma expusa mai sus reprezinta doar datoriile restante si penalizarile aferente.

Interesant este faptul ca datornicul nu poate figura in evidenta Biroului de Credit din moment ce, potrivit directorului institutiei, Serban Epure, cel mai mare datornic persoana fizica din baza de date acumuleaza o datorie de numai 250.000 de euro. Urzica ar putea sa nu fie singurul caz de acest tip din Romania. “Este posibil ca acest caz sa fie real. Daca s-a intamplat, sigur a reusit sa pacaleasca Biroul de Credit, probabil cu ajutorul unor angajati. Cred ca am mai vazut astfel de situatii”, ne-a explicat reprezentantul unei banci importante din Romania.

De altfel, majoritatea institutiilor de credit locale evita sa furnizeze date privind datornicii din diverse motive. Numarul executarilor silite pe care bancile le realizeaza, de exemplu, este foarte greu de obtinut din interiorul institutiei de credit. “In general, datoriile mari ajung arareori in faza de executare silita, pentru ca ele tin in general de clienti de magnitudine ai bancii si se prefera cautarea pana in panzele albe a unor solutii de compromis. Mai sunt si manageri de banca care prefera sa nu se ajunga aici din diverse motive care tin de imaginea lor”, ne-a explicat presedintele companiei de recuperare debite Urban si Asociatii, Iulian Urban.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.