Presedintele iese la atac. De data aceasta, tinta a fost reprezentata de „ramasitele umane” ale sistemului comunist, de cei care au facut cariera inainte de 1989 si care acum incearca „sa isi faca prozeliti”.
„Structurile de putere ale fostului stat comunist nu mai functioneaza, astazi”, a avertizat seful statului. Prezent la evenimentul de lansare a colectiei „Marturie si Document”, semnata de Constantin Ticu Dumitrescu, Traian Basescu a vorbit despre regimul de dinainte de '89 si despre efortul de "condamnare a comunismului".

„Niciodata nu ma voi considera un anticomunist, dar nu voi accepta ca cei 50 de ani sa fie ascunsi”, a subliniat Basescu. Nu a fost uitat nici raportul Comisiei Tismaneanu, prin care a fost condamnat regimul comunist. „Probabil ca momentul 18 decembrie 2006, cel al condamnarii oficiale a regimului comunist in Parlamentul Romaniei, a fost unul din succesele dumneavoastra si a celor care lupta ca adevarul sa fie cunoscut”, declarat presedintele, multumindu-i lui Constantin Ticu Dumitrescu.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.