Vicepresedintele Bundestagului, Suzanne Kastner, a declarat, vineri, la o intalnire cu reprezentanti ai administratiei publice din Mehedinti, ca starea drumurilor din tara noastra este dezastruoasa si si-a exprimat speranta ca, dupa campania electorala, Guvernul se va ocupa si de aceasta problema.

Parlamentarul german a dat exemplu drumul de la Caras Severin spre Drobeta Turnu Severin, despre care a spus ca este "o rusine", transmite corespondentul NewsIn. "Drumul de la Caras Severin spre Drobeta Turnu Severin este o rusine. Intr-adevar, am vazut ca se lucreaza la el, insa se lucreaza intr-un mod neacceptabil, in bataie de joc fata de toti participantii. La sfarsitul campaniei electorale, Guvernului Romaniei ar trebui sa devina mult mai responsabil si sa se ocupe de aceasta problema, pentru ca alegatorul i-a dat o insarcinare. Daca nu se pot intelege asupra traseului autostrazii, macar sa repare drumurile europene", a afirmat Suzanne Kastner, adaugand ca "Parlamentul Germaniei priveste cu foarte mare ingrijorare situatia din Romania".

Totodata, Suzanne Kastner si-a exprimat mahnirea ca in anul 2007 Romania nu a reusit sa atraga bani din fondurile structurale puse la dispozitie de Uniunea Europeana.

Vicepresedintele Bundestagului, insotit de 40 de turisti germani, a fost prezent in judetul Mehedinti pentru lansarea unui proiect transfrontalier de dezvoltare a cicloturismului care vizeaza Romania, Croatia, Serbia si Bulgaria si care a fost finantat de Ministerul Federal German cu suma de 600.000 de euro.

In cadrul acestui proiect, Suzannne Kastner si cei 40 de turisti germani au parcurs, vineri, cu bicicleta, circa 28 de kilometri pe Clisura Dunarii, intre Dubova si Orsova. De altfel, vicepresedintele Parlamentului german a declarat ca marele sau vis este acela de a merge cu bicicleta din Germania pana in Romania la Marea Neagra.

"Imbogatirea bogatilor", preocuparea Guvernului

In urma cu trei luni, vicepresedintele parlamentului german a criticat dur Guvernul Tariceanu pentru "ignoranta fata de domeniul social", acuzand Executivul roman ca este preocupat doar de "imbogatirea bogatilor" si cerandu-i sa excepteze organizatiile caritabile de la plata TVA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.