Comisia CFR care a anchetat deraierea unui tren de calatori - acum doua saptamani - ar urma sa prezinte joi rezultatele investigatiei. In urma accidentului din judetul Prahova, o tanara a murit si alte patru persoane au fost ranite.

Accidentul s-a petrecut in 10 mai. Un tren accelerat care plecase din Bucuresti cu destinatia Iasi a deraiat - in jurul orei 17.00 - inainte de a intra in localitatea Valea Calugareasca.

Reprezentanti ai Ministerului Transporturilor au spus ca nu vor face nicio declaratie cu privire la posibilele cauze ale accidentului, pana cand concluziile oficiale ale anchetei nu vor fi publice.

Singurul comunicat de presa al ministerului in acest caz preciza ca deraierea s-a pertecut la trecerea peste un macaz de cale ferata.

Reprezentantii CFR au mai spus ca zona fusese verificata vizual de un revizor, chiar in dimineata incidentului.

E vorba de o portiune cu restrictii de circulatie in care era interzisa depasirea vitezei de 70 de kilometri pe ora.

Cazul a fost anchetat de o comisie formata din reprezentanti ai companiei de infrastructura CFR si ai operatorului de transport.

Dupa cum a anutat conducerea CFR, cercetarea s-a facut sub coordonarea Procuraturii, iar primele concluzii ar urma sa fie facute publice joi.

Accidentul din judetul Prahova a readus in discutie starea retelei de cale ferata din Romania.

Lipsa unor investitii majore pentru reconditionarea sistemului face ca rute intregi sa fie aproape continuu in reparatie.

Pe aproape toate traseele exista restrictii de circulatie, care implica masuri sporite pentru siguranta calatorilor.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.