Numele cistigatorului a ramas secret pina seara, cind personalitati din lumea politica, a culturii si a sportului s-au reunit la Clubul Diplomatilor pentru a sprijini aceasta initiativa. Presedintele Academiei, Ionel Haiduc, a inminat trofeul si ordinul de plata inventatorului Justin Capra.

Inventator si inginer roman de aviatie, Justin Capra si-a dedicat intreaga viata cercetarii. A inventat in 1957 primul dispozitiv individual zburator. 72 de prototipuri de autoturisme cu consum infim, 7 aparate de zbor nonconventionale si 15 motoare neconventionale insumeaza munca sa.

“Este meritul dumneavoastra pentru ca m-ati suportat cu toate pacatele si defectele mele, este meritul Creatorului, este meritul angoasei complexului de inferioritate, lehamitei de cotidian si lipsurilor. Sint obligat acum sa termin unele proiecte pe care le-am inceput si nu le-am terminat din lipsa de bani. Sper sa avem in curind un nou tip de aparat de zburat, gratie acestui premiu. De-a lungul timpului, am intimpinat diverse probleme, iar totdeauna am dus lipsa de bani si m-am impacat cu acest fapt, pensia mea este de 950 de lei, sigur ca acesti bani schimba situatia”, a declarat cistigatorul.