Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat sambata, la Brasov, ca o solutie pentru privatizarea IAR Ghimbav ar fi scoaterea din activele uzinei a terenurilor, care "sporesc artificial pretul de vanzare".
"Am vorbit cu Athanasiu sa scoata din activele IAR-ului, terenurile care ii sporesc valoarea. La incercarea anterioara de privatizare, suma oferita nu ajungea nici pana la valoarea activelor. Si nu ma refer aici la activele industriale. Daca fabrica are zeci de hectare, acestea ii sporesc artificial valoarea. Asa ca am vorbit ca terenurile sa fie scoase, astfel incat sa facem privatizarea strict pe elementul industrial. Pentru ca noi nu ne ocupam cu afacerile imobiliare", a declarat Tariceanu, citat de Mediafax.

Premierul a mai declarat ca Aeroportul Baneasa nu va mai putea functiona foarte multa vreme, din cauza legislatiei in ceea ce priveste protectia mediului, avand in vedere ca este inconjurat de zone locuite.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.