Presedintele Clubului Sportiv Dinamo, Marcel Popescu, a fost audiat azi de procurorii anticoruptie timp de jumatate de ora, in dosarul in care acestia ancheteaza legalitatea mai multor transferuri de jucatori, el declarind, la iesire, ca a fost chemat ca martor, informeaza NewsIn.

"Oricum problema cu transferurile nu este a noastra, pentru ca membrii Consiliului de Administratie nu aveau atributii in acest sens", a declarat Marcel Popescu, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). El a adaugat ca a fost membru in Consiliul de Admnistratie al Clubului de Fotbal Dinamo dupa anul 2000.

Miercuri, au fost audiati in legatura cu tranferurile din fotbal si fostul ministru al turismului, Dan Matei Aghaton, si senatorul liberal Radu Stroe. Ei au fost chemati de DNA tot referitor la actiunile clubului Dinamo, unde au fost membri in Consiului de Admnistratie.

Chestorul Nicolae Berechet, fost presedinte al clubului de fotbal Dinamo, a dat, in data de 12 mai, declaratii de martor, timp de jumatate de ora, in fata procurorilor DNA, in dosarul in care acestia ancheteaza modul in care s-au facut mai multe transferuri de jucatori la echipe din strainatate.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a fost si el audiat, in data de 26 martie, de procurorii DNA in dosarul in care acestia ancheteaza modul in care au fost efectuate mai multe transferuri din fotbalul romanesc.
Mircea Sandu a declarat ca, din punctul sau de vedere, transferurile s-au efectuat in mod corect pana acum. In calitate de martori, in acest dosar au mai fost audiati, pana in prezent, fostul international Cristi Dulca si Marcel Lazareanu, fost presedinte al Universitatii Cluj.

Vizati de ancheta DNA in dosarul transferurilor internationale din fotbal sunt impresarii Ioan Becali, Victor Becali si Gheorghe Popescu, patronul clubului de fotbal Rapid Bucuresti - Gheorghe Copos, avocatul Sica Puscoci, fostul director al clubului de fotbal Otelul Galati - Mihai Stoica, presedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo - Cristian Borcea, fostul presedinte al clubului de fotbal Dinamo - Mircea Stoenescu, presedintele clubului de fotbal Gloria Bistrita - Jean Padureanu si actionarul la clubul de fotbal Dinamo - Gheorghe Netoiu.

In ultima luna, atat cei impotriva carora s-a inceput urmarirea penala, cat si alti fosti sau actuali presedinti de cluburi au fost audiati de procurorii anticoruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.