Actrita Maia Morgenstern a fost numita ambasadorul CliniClowns Romania, organizatie non-profit originara din Olanda, care foloseste talentul actorilor, clovnilor si pregatirea speciala in tehnici de clownerie la Patul Copilului, pentru a reda increderea si speranta copiilor internati in spitale.
Maria Morgenstern se va implica activ in strangerea de fonduri necesare fundatiei. Actrita va reprezenta fundatia pentru prima data la Oranje Ball - Balul Comunitatii Olandeze din tara noastra, desfasurat in data de 16 mai, unde va incerca sa-i convinga pe oamenii de afaceri olandezi sa sprijine fundatia "CliniClowns" Romania, se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei.

"Ma bucur ca pot sa pun cele doua vocatii care imi sunt dragi, cea de mama si cea de actor, in slujba unei fundatii care se implica intr-o cauza atat de nobila cum este cea de a reda zambetul unor copii aflati in suferinta. Cred ca e datoria noastra, a tuturor celor aflati in putere, de a-i ajuta si sprijini pe cei aflati in dificultate. Iar eu am ales sa o fac in felul si in domeniul in care pot cel mai bine, alaturi de 'CliniClowns' Romania", a declarat Maia Morgenstern.

La randul ei, Mariana Blaga-Bodea, presedintele "CliniClowns" Romania, se declara incantata de asocierea fundatiei cu talentul si reputatia Maiei Morgenstern. "Maia Morgenstern nu e doar un mare actor ci si un mare suflet. Un om generos care ne daruieste din timpul si puterea sa pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi", spune presedintele CliniClowns Romania.

Nascuta in Bucuresti, intr-o familie evreiasca, Maia Morgenstern a studiat la "Academia de Teatru si Film" intre 1981 si 1985, iar apoi a jucat la "Teatrul Tineretului" din Piatra Neamt pana in 1988. A urcat pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti, dupa care s-a alaturat trupei de la Teatrul National "Ion Luca Caragiale". Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numara Lola Lola, din "Ingerul albastru" (der Blaue Engel), sau Kathleen Hogan in "Park Your Car in Harvard Yard". Ea este cunoscuta publicului roman mai ales pentru rolurile din filmele "Balanta", "Cel mai iubit dintre pamanteni" si "Patimile lui Hristos".
CliniClowns Romania este o fundatie nonprofit, care are ca scop principal imbunatatirea calitatii vietii copiilor bolnavi pe durata spitalizarii in unitatile sanitare din Romania si in ultima instanta, micsorarea timpului petrecut de copii in spital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.