Conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei a prezentat, luni, in prezenta ministrului internelor, Cristian David, cel de-al saptelea contingent de jandarmi ce va fi detasat in Kosovo.
Detasarea acestui contingent, al saptelea, este programata in doua serii, prima, de 61 de militari, urmand sa porneasca intr-un convoi terestru in data de 19 mai, iar a doua, de 40 de militari, in jurul datei de 28 mai. Alti 14 jandarmi din acest contingent sunt deja in Kosovo.

Detasamentul roman din Kosovo este format din stat major, compartimentul de suport logistic si trei plutoane. In total, 115 jandarmi (12 ofiteri si 103 maistri militari si subofiteri).

Cele sase contingente de jandarmi romani care au participat si participa la misiunile de stabilizare a zonei in Kosovo si-au indeplinit misiunile cu rezultate bune, fapt pentru care li s-a decernat medalia Organizatiei Natiunilor Unite "In Serviciul Pacii".

Ministrul Cristian David, prezent la festivitatea de luni organizata de Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, a afirmat ca are incredere in militarii care vor pleca in Kosovo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.