La DNA Cluj, au fost audiati astazi de procurori directorul executiv al clubului Universitatea Cluj, Sorin Vadana, si antrenorul secund, Marius Popescu. Alti trei jucatori ai Universitatii s-au aflat in fata procurorilor. Pe de alta parte, Gigi Becali refuza sa dea curs audierilor DNA.
Unul dintre fotbalistii lui U Cluj, audiati in cazul Valiza, N. Iovanovici, a declarat la iesirea din sediul DNA ca nu s-a vorbit de niciun ban in cazul obtinerii unui rezultat bun cu CFR Cluj.

"Am fost intrebat daca ne-am aparat sansele corect. In vestiar nu s-a vorbit niciodata nimic despre bani. Noi am vrut sa jucam meciul corect, pentru a realiza baremul. Coman a venit sa joace biliard cu noi pentru ca noi mereu jucam impreuna, dar nu s-a vorbit despre bani niciodata. Nu stiu de ce l-a facut Becali tradator pe Coman", a declarat Iovanovici pentru Realitatea TV.

DNA a pus sub acuzare persoane din conducerea cluburilor Steaua si Universitatea Cluj sau apropiati ai acestora pentru dare, luare de mita si complicitate la aceasta infractiune. Scandalul a pornit de la o valiza in care se aflau 1.700.000 de euro.

Anchetatorii sustin ca Gigi Becali intentiona sa dea acesti bani oficialilor echipei clujene, in cazul in care CFR ar fi pierdut partida, iar Steaua ar fi ajuns campioana. Patronul Stelei neaga astfel de intentii.
Gigi Becali, finantatorul Stelei, este cercetat pentru de dare de mita, iar Anton Dobos, presedintele clubului clujean, este urmarit penal pentru luare de mita. In acelasi dosar mai sunt cercetati Teia Sponte, vicepresedintele clubului Steaua, dar si omul de afaceri Traian Bendorfean, pentru ca in restaurantul acestuia ar fi urmat sa aiba loc tranzactia.

Presedintele Universitatii Cluj, audiat, la randul sau de procurori, nu a fost deloc fericit sa dea ochii cu jurnalistii la iesirea de la audieri.

In fata anchetatorilor au ajuns insa Claudiu Raducanu, Catalin Moldovan, Dorin Goga si Cristian Silvasan de la U Cluj. Acestia au fost audiati in calitate de martori.

Gigi Becali risca, potrivit avocatului sau, o pedeapsa maxima de pana la 12 ani de inchisoare, in cazul in care va fi gasit vinovat pentru acuzatiile aduse de procurorii DNA. Pana acum, acesta a primit doua citatii de prezentare la audieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.