Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis ca, pe perioada campaniei electorale pentru alegerile locale, sa tina sedinte zilnic, de luni pana vineri, de la ora 12.00, anunta NewsIn.

"Intrucat a inceput campania elecorala in audiovizual, va propun sa tinem sedinte in fiecare zi, de la ora 12.00, pentru ca monitorizarea sa ne poata prezenta raportul pe ziua precedenta", a afirmat presdintele CNA, Rasvan Popescu. Consiliul a mai organizat sedinte zilnice si in precedentele campanii electorale.

Campania electorala in audiovizual se incheie cu 48 de ore inainte de ziua alegerilor. Campania electorala pentru alegerile locale a inceput in data de 2 mai si, in audiovizual, se va incheia in joia dinaintea alegerilor, la ora 24.00.

Potrivit Legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, radiodifuzorii trebuie sa pastreze inregistrarile emisiunilor electorale difuzate timp de 30 de zile de la data la care Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat rezultatele oficiale ale alegerilor.

De asemenea, legislatia interzice difuzarea publicitati electorale negative. Daca tema dezbatuta nu are legatura cu campania electorala, pot fi invitati politicieni care nu sunt candidati, dar cu conditia sa nu duca discuta spre reclama electorala. Radiodifuzorii trebui sa precizeze, atunci cand difuzeaza rezultatele unor sondaje electorale, cine a comandat si platit acel sondaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.