Lista politicienilor din capitala SUA, care apelau la serviciile prostituatelor de lux livrate de asa-numita DC Madam, este in mina unui ziarist romano-american.

Dan E. Moldea a fost confidentul dnei Deborah Jeane Palfrey - alias DC Madam, care s-a sinucis saptamina trecuta, fiind aproape de o condamnare la multi ani de inchisoare. High-life-ul din Washington se afla in mari emotii, deoarece Moldea are in lucru o carte care va stirni un cutremur de proportii prin numele sonore dezvaluite.

Jurnalistul american de origine romana Dan E. Moldea a fost in ultimul an si jumatate confidentul asa-numitei DC Madam. Deborah Jeane Palfrey, o femeie influenta si cu relatii importante in orasul de pe Potomac, care a fost acuzata ca oferea, prin compania Pamela Martin and Associates, prostituate pentru lumea buna din Washington DC. Ea s-a sinucis saptamina trecuta la Miami, dupa ce era clar ca va primi multi ani de inchisoare. Moldea scria un volum despre afacerea DC Madam pe baza marturiilor lui Palfrey. Moldea este consilierul special al celebrului Larry Flynt, patronul revistei Hustler.

Dan Moldea s-a nascut la 27 februarie 1950 in Akron, Ohio, acolo unde traieste o veche comunitate romaneasca. Bunicul din partea tatalui, Danila Moldea, se tragea din Simbata de Jos, de linga Fagaras. Bunica din partea tatalui era originara din satul Tria, din judetul Bihor. Bunicul din partea mamei, John Craciun, s-a nascut si a crescut in localitatea Vinerea, iar bunica era din Sebes. Mama lui Moldea, Maria, traieste si azi in Statele Unite. Moldea este cunoscut ca un credincios, el frecventind atunci cind are timp The Presentation of Our Lord Romanian Orthodox Church din Akron, statul Ohio, unde slujeste parintele Ian G. Pacurar. Dan Moldea a devenit celebru in America pentru investigatiile sale privind crima organizata si lumea politica.

CONSILIERUL LUI LARRY FLYNT. In scandalul DC Madam, Dan Moldea s-a implicat la indicatia celebrului editor al revistei Hustler, Larry Flynt. Acesta i-a spus sa stea de vorba cu Deborah Jeane Palfrey si sa scrie povestea denumita in America: Madamgate. Moldea lucreaza de mai multi ani pentru Flynt. La solicitarea acestuia s-a implicat si in alt celebru scandal sexual care a cutremurat Washingtonul. Este vorba despre afacerea Bill Clinton-Monica Lewinsky.

DEZVALUIREA AFACERII HOFA. Dar Dan Moldea a facut investigatii si despre alte cazuri celebre din Statele Unite. Prima sa carte s-a intitulat "The Hoffa Wars" si s-a referit la Jimmy Hofa, un lider sindical american ajuns sef al mafiei, presedintele International Brotherhood of Teamsters. A povestit recent dedesubturile afacerii Hofa: "O cunostinta m-a rugat sa tin o prelegere despre foametea la nivel mondial la Clubul Kiwanis din Akron, iar discursul meu a atras atentia celor de la United Farm Workers (UFW).
La cererea lor, am scris o ancheta despre conflictul pe care UFW il avea cu International Brotherhood of Teamsters (IBT), unul dintre cele mai mari sindicate din Statele Unite. Dupa citeva saptamini, m-am intilnit cu Gordon McKinley, liderul unui grup rebel care se revoltase impotriva abuzurilor celor din IBT. Omul a venit la intilnire cu un pistol si mi-a spus ca-l va folosi daca simte ceva necurat. I-am zis ca nu vreau altceva decit sa scriu un material pentru rubrica mea din ziar si pentru lucrarea de licenta. Mi-a dat o servieta plina cu documente care indicau imprumuturile pe care cei din IBT le acordasera din fondul de pensii. Pe baza documentelor primite, am scris o serie de materiale despre sindicate, fondurile de pensii si mafie. Asa a inceput totul". A scris si despre asasinarea lui Robert F. Kennedy, O.J. Simpson sau legaturile ligii de fotbal americane cu mafia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.