Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a sesizat Camera Deputatilor pentru a cere urmarirea penala fata a fostului lider PSD, Adrian Nastase, in dosarul Zambaccian,
Cererea DNA a fost formulata in conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei si art. 12 si 19 din Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala, republicata si avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr. 270 din 10 martie 2008, care a stabilit ca pentru urmarirea penala a ministrilor-parlamentari este necesar avizul Parlamentului.

DNA a sesizat Camera Deputatilor pentru a cere urmarirea penala fata de Adrian Nastase, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, trafic de influenta si participatie improprie la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu fapta de trafic de influenta, instrumentate in dosarul numarul 114/P/2007, potrivit comunicatului remis joi de DNA. Dosarul respectiv se refera la modul in care familia Nastase a dobandit imobilul de pe strada Zambaccian).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.