Cel mai mare grafician roman si unul dintre cei mai apreciati artisti din lume, Marcel Chirnoaga, s-a stins din viata miercuri dimineata in jurul orei 3.

Artistul in varsta de 77 de ani era internat de cateva saptamani in spital si a trecut in nefiinta in urma unui stop cardiac.

Creatiile marelui maestru Marcel Chirnoaga au fost comparate cu cele ale renumitului pictor si grafician Albrecht Dürer, fiind printre cele mai originale opere de arta ale secolului XX, comenteaza Antena 3.

Atelierul sau din Bucuresti, din Piata Amzei, gol acum, a fost locul in care maestrul Marcel Chirnoaga si-a desavarsit cea mai mare parte din opera.

Desenele lui, de factura fantastica, au ilustrat opere literare cum sunt „Infernul” lui Dante sau „Don Quijote”, de Cervantes. Foarte bine cotate pe piata operelor de arta si foarte cautate de colectionari, lucrarile maestrului Marcel Chirnoaga, un monstru sacru al gravurii romanesti, s-au impus printr-o ampla expozitie personala, vernisata in Sala Dalles, mult inainte de 89, noteaza Atac

Marcel Chirnoaga va ramane mereu printre noi prin cele peste 3000 de lucrari exceptionale pe care le-a realizat de-a lungul vietii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.