Ioan Rus, romanul care a injunghiat si violat o studenta africana intr-o gara din Roma, primeste critici aspre chiar din partea judecatorului care l-a interogat, Andrea Vardaro.

Acesta l-a caracterizat ca fiind o persoana „cu caracter violent, nu are nicio inhibitie si manifesta un dispret total fata de vietile oamenilor”, relateaza Antena3. Acelasi judecator spune despre roman ca reprezinta un pericol social, dovedind-o chiar si dupa incarcerare. Rus s-a napustit asupra unei alte femei in interiorul inchisorii, sustine psihologul penitenciarului.

Familia barbatului este ingrozita de faptele de care se face vinovat acesta. Rus este originar din judetul Mures si a fost condamnat de trei ori in Romania pentru furt. Barbatul a venit la Roma la inceputul lui 2008.

Studenta violata este acum in stare stabila la Roma. Tanara de 31 de ani a spus apropiatilor sai ca nu vrea sa plece din Italia, ci vrea sa-si continue studiile.Fata a primit, luni, o vizita de la barbatul care a salvat-o din mainile romanului. Italianul a trecut cu masina in apropiere de zona in care a avut loc atacul si a auzit strigatele disperate ale femeii.

„M-am urcat in masina si m-am indreptat catre autostrada Cassia. Am intalnit o patrula de carabinieri, carora le-am spus ca este vorba despre o agresiune. Ei au plecat imediat , au intervenit si au arestat persoana care a comis aceasta agresiune”, povesteste salvatorul fetei.

Pe toate perioada interogatoriului, Ioan Rus a spus ca nu-si aduce aminte de incident, pretinzand ca a ajutat-o pe tanara sa traverseze strada. In ceea ce priveste cutitul, barbatul a declarat ca il folosea doar pentru a taia paine.

"Declaratiile acuzatului sunt complet neverosimile", a declarat judecatorul, potrivit NewsIn. "Gravitatea faptelor exclude posibilitatea de a acorda suspendarea conditionata a pedepsei", considera Vardaro. Acuzatiile formulate de procuratura sunt agravate de folosirea cutitului, de motivele abjecte ale atacului si de faptul ca a profitat de conditiile de timp (noapte), loc (o zona izolata) si de situatia victimei (tanara singura)", afirma Vardaro.

Procurorul insarcinat cu cazul, Erminio Amelio, intentioneaza sa ceara judecarea imediata a acestuia. El asteapta rezultatele examinarii hainelor victimei si a cutitului cu care romanul a injunghiat-o. Rus este acuzat de tentativa de omucidere, sechestrare de persoane si violenta sexuala.

Potrivit avocatilor romanului, Francesco Pettinari si Antonio Sasoni, suspectul, care ar fi venit in Italia in urma cu trei ani impreuna cu sotia si cu cei doi fii, care s-au intors ulterior in tara de origine, nu a incalcat niciodata legea. Ei sustin ca informatiile potrivit carora Rus ar fi fost condamnat in Romania nu sunt adevarate. In prezent, romanul ar locui in casa unei cumnate, afirma avocatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.