Procurorii anticoruptie au cerut ieri Camerei Deputatilor aviz pentru declansarea urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea, vizat intr-un dosar de coruptie.

Infractiunile de care este acuzat Mitrea sunt luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua in legatura directa cu infractiuni de coruptie.

Aceasta cerere facuta Camerei Deputatilor de catre achetatori este urmare a deciziei Curtii Constitutionale care a stabilit ca Ministerul Public este obligat sa ceara Parlamentului avizul pentru cercetarea ministrilor sau fostilor ministri, care au calitatea de parlamentar, atunci cand demnitarii sunt vizati in cadrul unei anchete.

Despre aceasta solicitare privind avizul pentru inceperea urmaririi penale impotriva vicepresedintelui Camerei Miron Mitrea, presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat ca va fi discutata chiar astazi in Biroul Permanent.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.