Ioan Rus, romanul prins la Roma, in noaptea de 17 spre 18 aprilie, in timp ce viola o tanara din Lesotho, a fost incarcerat in penitenciarul Regina Coeli alaturi de Romulus Mailat, a declarat pentru NewsIn atasatul de afaceri interne al MIRA in Italia, comisar sef Marian Mandroc.

Mandroc a mai spus ca, luni, carabinierii italieni i-au cerut informatii despre Ioan Rus, i-au prezentat locul in care s-a petrecut violul si probele care il incrimineaza pe roman.

"Cetateanul roman acuzat ca a agresat sexual si injunghiat o femeie in varsta de 31 de ani din Lesotho a fost prins in flagrant de o patrula mobila a carabinierilor, iar locul in care s-a petrecut agresiunea este situat la periferia Romei, intr-o zona pustie, prost iluminata si in care vegetatia a crescut nestingherita pe marginea soselei. Cetateanul roman si-a dus victima in spatele tufisurilor de langa carosabil, unde a injunghiat-o si a agresat-o sexual. Scena a fost vazuta de doi tineri italieni care au anuntat carabinierii", a precizat pentru NewsIn Marian Mandroc.

"Carabinierii italieni au precizat ca Rus nu a avut complici si ca nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice in momentul comiterii infractiunilor", a mai spus Mandroc.

Potrivit presei italiene, victima romanului Ioan Rus este fiica ambasadorului statului Lesotho, care studiaza la Roma. Tanara este internata in spital la San Filipo Neri, unde a fost supusa unei interventii de urgenta. Este constienta si in stare stabila, dar medicii au declarat ca victima ar fi putut muri din cauza hemoragiei, daca nu ar fi fost gasita la timp.

Ioan Rus se afla in Italia din ianuarie 2007 si nu era cunoscut cu antecedente in Italia, insa in Romania a fost condamnat de trei ori, in 1995, 1996 si 1998, pentru furt calificat. Rus, originar din localitatea muresana Iernut, a locuit in Tarnaveni pana sa plece in Italia.

Ancheta autoritatilor italiene arata ca acesta nu muncea si locuia intr-o tabara de nomazi. Arestarea sa a fost anuntata abia sambata, pentru ca autoritatile au vrut sa se asigure intai ca romanul nu a avut complici.

La sfarsitul lunii octombrie, uciderea la Roma a unei femei in varsta de 47 de ani, Giovanna Reggiani, de care a fost acuzat un roman de etnie roma, Nicolae Romulus Mailat, a generat o polemica aprinsa in Italia si a dus la adoptarea unui decret care faciliteaza expulzarea cetatenilor comunitari, in numele sigurantei publice. Cazul Rus a reaprins disputa politica pe marginea sigurantei stradale in Roma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.