Miron Cozma are dreptul de a intra in Bucuresti pe data de 22 aprilie, dupa ce Politia Capitalei i-a aprobat cererea formulata in acest sens, pentru a participa la procesul pe care liderul minerilor il are la Curtea Constitutionala, relateaza NewsIn.

Ridicarea interdictiei este programata pentru ora 8.00 si este valabila pentru o perioada foarte scurta, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. Conducerea Polit iei Capitalei a aprobat cererea lui Miron Cozma cu conditia ca acesta sa plece din Bucuresti imediat dupa ce terminarea procesului.

Judecatoria Sectorului 5 a decis, in 27 noiembrie 2007, sa trimita la Curtea Constitutionala dosarul privind eliberarea conditionata a lui Miron Cozma.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au admis exceptia de neconstitutionalitate referitoare la articolul 59 din Codul Penal si articolului 75 din Legea 275 pe 2006, invocata de avocatul lui Miron Cozma in timpul sedintei de judecata. "Concret, exceptia invocata se refera la faptul ca, in opinia noastra, un judecator de la instanta nu poate avea posibilitatea sa revoce o decizie a unei comisii de la penitenciar, care este condusa tot de un alt judecator. Daca aceasta exceptie va fi admisa, se va zdruncina intreg sistemul penitenciar romanesc, intrucat decizia comisiilor va ramane definitiva", a declarat Adrian Roseti, avocatul lui Miron Cozma.

Propunerea de eliberare conditionata a lui Miron Cozma a fost formulata pe 16 noiembrie 2007 de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova, iar fostul lider al minerilor a iesit din inchisoare pe 2 decembrie 2007, dupa ce a executat pedeapsa de 10 ani la care a fost condamnat pentru infractiunile comise in timpul mineriadelor.

Surse judiciare au declarat pentru NewsIn ca pentru Miron Cozma era covenabil sa astepte data de 2 decembrie pentru a iesi din inchisoare dupa executarea intregii pedepse, pentru ca astfel evita sa fie suspus controlului judiciar asa cum prevede procedura in cazul eliberarilor conditionate.

La inceputul anului, Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a hotarat eliberarea conditionata a fostului lider din Valea Jiului, la propunerea Comisiei speciale de la Penitenciarul Rahova. Membrii comisiei au sustinut atunci ca Miron Cozma a dat dovada de indreptare a comportamentului sau antisocial.

Tribunalul Bucuresti a admis insa recursul formulat de procurori si a decis ca Miron Cozma sa-si execute pedeapsa pana la sfarsit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.